Duurzaamheid soms lastig te realiseren in Amstelveense wijken

Volgens wethouder Floor Gordon is het soms lastig om sommige wijken in Amstelveen op een betaalbare manier van het aardgas te krijgen. Dit werd besproken tijdens een raadscommissie over het energieneutraal maken van woningen in Amstelveen.

Het blijkt dat de afspraken die toen gemaakt zijn aan het begin van de collegeperiode niet helemaal reëel meer zijn. Het kan namelijk zijn dat er in een aantal wijken de komende jaren geen technieken voorhanden heeft om iedere bewoner op een betaalbare wijze te voorzien van een gasloos huis. Dit komt voornamelijk door slecht geïsoleerde woningen dat met warmte-koude-oplossingen zoveel moet investeren in isolatie dat het voor bewoners zeer kostbaar wordt. Voor sommige wijken kan er wel een warmtenet komen waarbij je met warme-koude-opslag in de bodem uit de voeten kan. 

Er komt binnen een maand een document namens het college hoe Amstelveen ervoorstaat met de transitie. Hierin wordt voornamelijk de betaalbaarheid besproken, de timing en wat Amstelveen kan leren van ervaringen in andere gemeenten. 

Bron: Amstelveens Nieuwsblad

2 november 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close