De 2500 studentenwoningen in Amstelveen gaan niet door

Het ministerie heeft meerdere keren herhaald dat de 2500 studentenwoningen naast de campus Uilenstede in Amstelveen niet door kunnen gaan. De reden hiervan is dat in het rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) naar voren kwam dat de gezondheidsrisico’s te groot zijn door de geluidshinder van Schiphol. Volgens de minister van het departement, Cora van Nieuwenhuizen, zou de geluidshinder fors toenemen als er 2500 studentenwoningen zouden komen te staan en zou dit ook slecht zijn voor de gezondheid van de studenten.

Volgens het Luchthavenindelingbesluit Schiphol ((LIB) is het wel toegestaan dat er 25 nieuwe woningen komen en een hotel. De gezondheidsrisico’s zijn namelijk veel minder schadelijk, omdat de verblijfsduur van hotelgasten vele malen korter zijn.

De gemeente is het er niet mee eens want de bouw van 25 woningen is namelijk te weinig om de woningnood op te lossen in de regio Amsterdam. De gemeente Amstelveen heeft daarom bezwaar aangetekend en is nog in bestuurlijk overleg met het ministerie.

Bron: Cobouw
30-04-2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close