Meer miljoenenwoningen verkocht vorig jaar

In 2017 is het aantal verkochte woningen die meer waard zijn dan een miljoen euro, flink gestegen. Volgens de cijfers van Woningmarktcijfers.nl ging het totaal om 1485 verkochte miljoenenwoningen. Ten opzichte van 2016 is dit een stijging van 34 procent.

Het zijn de woningen in de Randstad die veel verkocht worden. Meer dan een kwart, 414 stuks van de miljoenenwoningen stond in Amsterdam. Gevolgd door 105 woningen in Den Haag, Wassenaar met 81 stuks en Bloemendaal met 72 stuks.

Het is toch de provincie Noord- Holland die dankzij Amsterdam en Bloemendaal de meeste woningen heeft van meer dan 1 miljoen euro. Zowel in Drenthe als in Friesland zijn drie woningen verkocht van minstens 1 miljoen euro.

Op de woningmarkt wordt 70 procent van de woningen verkocht tussen de 100.000 euro en 300.000 euro. 20 procent van de woningen wordt verkocht tussen de drie ton en een half miljoen euro. Slechts 6 procent van de verkochte woningen kostte meer dan 500.000 euro. Bij de laatste 4 procent zijn er woningen voor minder dan een ton verkocht.

Bron: Telegraaf
09-02-2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close

EXPATS LEIDEN

Vul dit formulier in en wij nemen dezelfde dag nog contact met u op!

 • [contact-form-7 id="129" title="popup"]
 • Subscribe error, please review your email address.

  Close

  You are now subscribed, thank you!

  Close

  There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

  Close

  Your message has been sent. We will get back to you soon!

  Close